Applicatie

Applicatie: ClimateCalc - CO2
Omschrijving: Klanten van grafimediabedrijven vragen in toenemende mate om duidelijkheid en transparantie. De CO2-voetafdruk is daar onderdeel van. Via deze pagina kunt u doorgaan naar de goedgekeurde tool voor de grafimedia - ClimateCalc. "ClimateCalc is ontworpen om exacte informatie te verstrekken over de CO2-voetafdruk van het individuele grafische product vanuit een levenscyclusinvalshoek. De klant en het grafisch bedrijf zijn afhankelijk van deze informatie om prioriteiten te stellen bij hun inspanningen om de CO2-voetafdruk te minimaliseren voordat kan worden overgegaan tot compensatie (neutralisering) van de voetafdruk. Voor de berekening van de CO2-voetafdruk van een specifiek grafisch product, moeten de voetafdrukgegevens van de gebruikte grondstoffen voor dat product gecombineerd worden met de voetafdrukgegevens van het grafisch bedrijf zelf. ClimateCalc voorziet in een dergelijke berekeningsgrondslag." (Bron: ClimateCalc.eu)
Kosten: 0
 

Voorwaarden

Applicaties zijn (korte)  vragenlijsten of tools die kunnen worden toegepast bij de diagnose van vraagstukken op diverse gebieden binnen uw organisatie. De tools geven altijd een rapportage met , indien van toepassing, verbetervoorstellen of tips.

U mag deze applicatie gebruiken binnen uw eigen onderneming. Indien u bent ingelogd blijft de informatie welke u heeft ingevuld met de resultaten bewaard. U kunt dan later deze informatie altijd raadplegen.