Vraag en Antwoord


Onderwerp
INFORMATIE BEVEILIGING

Vraag
Waar moet ik aan denken als mijn medewerkers met gevoelige gegevens van mijn klanten werken?

Antwoord

In de praktijk blijkt dat problemen rondom informatiebeveiliging meestal (~70%) een oorsprong hebben bij gedrag van de eigen medewerkers. Het is dus belangrijk om niet alleen uw medewerkers te ontzorgen, door aan de slag te gaan met correcte technische beveiliging van het eigen pand en de informatiekanalen die u toepast. Het is minstens zo belangrijk het bewustzijn en de cultuur van het eigen bedrijf op niveau te brengen en te borgen met consequente ondersteuning van het management.
Het is goed dat uw medewerkers weten wat het belang is van zorgvuldig werken met persoonsgegevens, auteursrechtelijk beschermd (beeld)materiaal, of bijvoorbeeld jaarcijfers.

In de praktijk zijn bij veel bedrijven de zaken op dit punt ad hoc ingericht. Wilt u weten hoe u er voor staat? Maak dan gebruik van onze Quickscan Informatiebeveiliging (http://www.zelfscan.eu/informatiebeveiliging/). 

 

Om er voor te zorgen dat er geen blinde vlekken bestaan, of dat een risico te laag wordt ingeschat, kan een bedrijf gebruik maken van de specifiek voor de branche opgestelde ISO/IEC 27001 en 27002:2013 Grafimedia norm (ook wel Code voor Informatiebeveiliging genoemd). U kunt hiervoor contact opnemen met de Stichting Certificatie Grafimedia Branche, info@scgm.nl of 020 – 5435685.

Ook kunt u via Dienstencentrum ons Pakket Kernmaatregelen Informatiebeveiliging aanschaffen. Zie voor meer informatie: http://dienstencentrum.com/directe-verbetering-van-uw-informatiebeveiliging.html .

 


2123 keer bekeken
Vraag is beantwoord door:
Tobias
op den Brouw